Produkten har lagts till i varukorgen!
Svenska

 

Energilagring för Industriell Användning

Om du verkar inom industriell verksamhet känner du säkert till de omfattande strömbelastningar som krävs av stora maskiner, där arbetsprocesser ofta pågår dygnet runt. För att säkerställa en konstant och stabil elförsörjning kan energilager vara lösningen.

En ekonomisk fördel med energilager är möjligheten att optimera mot spotpriserna och undvika drastiska kostnadstoppar, särskilt med de extrema svängningarna i elpriser under dygnet. Genom att ladda upp lagret under perioder med låga priser och använda den lagrade energin vid högre priser kan man undvika onödiga utgifter. Detta är särskilt effektivt med tanke på att elpriserna oftast är lägre mitt i natten när elförbrukningen är minimal.

För industriellt bruk möjliggör ett energilager att lagra billig elektricitet för att användas vid högre priser. Genom att anpassa sig till aktuella spotpriser kan företag undvika betydande kostnader och skapa en mer kostnadseffektiv drift.

 

 

Backup för företag och hantering av effekttoppar:

I takt med övergången till ett fossilfritt samhälle väljer många industrier att installera solceller som ett miljövänligt alternativ. Dock medför väderberoende energikällor en ojämn elproduktion, vilket kan störa balansen i elnätet. Här spelar energilager en viktig roll genom att agera som en backup för kritiska laster och minska risken för strömavbrott.

Energilager från ScandVolt kan även användas för att kapa effekttoppar, något som blir alltmer kostsamt med övergången till effekttariffer. Peak Shaving, där energilagret används för att jämna ut effekttoppar på ett säkert sätt, är en strategi som ScandVolt erbjuder för att optimera kostnaderna gentemot elleverantören.

Vad kan ScandVolt göra för din applikation?

OX Powers batterisystem är miljövänliga och utrustade med LiFePO4 för hög säkerhet. Med det återvinningsbara batteriet från OX Power kan du bidra till en renare värld och dra nytta av optimal återvinning. IP67-klassificeringen gör batterierna vattentåliga och lämpliga för användning under olika förhållanden. 

Direkt, skräddarsydd rådgivning

Ange önskad spänning (Volt) och önskad kapacitet (KWh) i konfiguratorn så kontaktar vi dig.

Baserat på de värden du har angett rekommenderar vi ett komplett anpassat energilagringssystem.  Gå till formuläret här! 

Kategorier
Handla
Information