Produkten har lagts till i varukorgen!
Svenska

 

Energilagring för Sol- och Vindkraft: Optimering av Förnybar Energi

Möjligheten att generera elektricitet från förnybara källor som sol- och vindkraft är en fantastisk resurs. Trots det ojämna produktionsschemat av dessa energikällor är optimal användning möjlig genom energilagring för att utnyttja den producerade energin under perioder utan sol eller vind.

Energilagringssystem: För att möjliggöra effektiv lagring finns flera metoder tillgängliga, inklusive:

  • Pumpkraftverk
  • Svänghjul
  • Bergvärme
  • Vätgas
  • Battericeller

ScandVolt erbjuder Energilager med litiumbatterier av typ LiFePO4 från den nederländska tillverkaren OX Power. Dessa robusta system har lång livslängd med cirka 8000 cykler (90% DoD).

Energilagring med Litiumjonbatteri: Tekniken att omvandla solenergi till elektricitet går tillbaka till 1839, men det har krävts framsteg inom teknologi för att göra detta effektivt. ScandVolts energilager är baserade på litiumjärnfosfat-celler (LFP) med hög säkerhet och lång livslängd. Med en unik och snabb växelriktare är de förberedda för att delta på frekvensmarknaden med tjänster som FFR, FCR-N, FCR-D, aFRR och mFRR.

Fördelar med Lagrad Solenergi: ScandVolts energilager erbjuder många fördelar och möjligheter:

  • Effekt- och Frekvensbalansering: Upprätthåll frekvensen på 50 Hz i elnätet för en stabil elförsörjning.
  • Backup vid Strömavbrott: Viktig för industrier och andra kritiska verksamheter för att säkerställa kontinuerlig tillgång till el.
  • Lagra Energi när Elen är Billig: Optimering av elkostnader genom att ladda batterierna när elpriserna är låga.
  • Peak Shaving: Minska strömspikar och jämna ut effekttoppar för att undvika överbelastning av elsystemet.

Förnybar Energi med Hjälp av Energilagring: Genom att lagra energin från förnybara källor kan lönsamheten öka, och fördelarna växa i övergången mot ett fossilfritt samhälle. Kombinationen av förnybara energikällor och energilagring möjliggör en ökad efterfrågan på grön el, vilket i sin tur främjar fortsatt utbyggnad av förnybar energi.

Vad kan ScandVolt göra för din applikation?

OX Powers batterisystem är miljövänliga och utrustade med LiFePO4 för hög säkerhet. Med det återvinningsbara batteriet från OX Power kan du bidra till en renare värld och dra nytta av optimal återvinning. IP67-klassificeringen gör batterierna vattentåliga och lämpliga för användning under olika förhållanden. 

Direkt, skräddarsydd rådgivning

Ange önskad spänning (Volt) och önskad kapacitet (KWh) i konfiguratorn så kontaktar vi dig.

Baserat på de värden du har angett rekommenderar vi ett komplett anpassat energilagringssystem.  Gå till formuläret här! 

Kategorier
Handla
Information