Produkten har lagts till i varukorgen!
Svenska

 

Energilagring för Elnät och Energiförsörjning: Mångsidig Användning

Inom elnäts- och energibolag öppnar energilager upp för många användningsområden och fördelar, såsom:

  • Boosta en Transformatorstation och Skjuta Investering Framåt: Genom att implementera energilager kan transformatorstationer förstärkas och investeringar framflyttas. Det möjliggör ökad kapacitet och flexibilitet utan att omedelbart behöva genomföra omfattande infrastrukturella förändringar.

  • Frekvensstabilisering med Stödtjänster FFR och FCR: Energilager spelar en avgörande roll i att stabilisera elnätets frekvens, särskilt när en ökande del av energiproduktionen kommer från förnyelsebara källor. Genom stödtjänster som FFR (frekvensreserv) och FCR (frekvenskontrollreserv) kan energilager snabbt anpassa sig för att balansera och stabilisera frekvensen på 50 Hz.

  • Mobil Fossilfri Kraft vid Tillfälliga Arbeten i Transformatorstation: Energilager, särskilt mobila som Energi B-OX från ScandVolt, blir oumbärliga vid tillfälliga arbeten och underhållsinsatser på transformatorstationer. Dessa mobila enheter erbjuder en tillfällig extern energikälla och säkerställer avbrottsfri krafttillförsel till abonnenter när det krävs avstängning av elen.

Lagra Energi från Väderberoende Källor: Med övergången till det fossilfria samhället och den ökande användningen av förnyelsebara energikällor, särskilt de som är väderberoende, blir energilager nödvändiga. Dessa lösningar möjliggör temporär lagring av överskottsel i batterier för att säkerställa en balans i elnätet. Processen sker automatiskt och snabbt genom att ladda upp vid överskott och ladda ur vid underskott.

Frekvensstabilisering med Energilagring: Som samhället elektrifieras och förnyelsebara energikällor blir mer prevalenta, uppstår en obalans i elnätet som kan påverka frekvensen (50 Hz). Energilager blir avgörande för att stabilisera frekvensen och upprätthålla en jämn elförsörjning. Genom att kombinera fossilfria energikällor med batterilager kan både elnätet och elförsörjningen stabiliseras.

Energilager vid Tillfälliga Arbeten: Vid kortvariga energibehov, särskilt under service och underhåll på transformatorstationer, ger energilager som Energi B-OX från ScandVolt tillfällig extern kraft och kontinuitet till abonnenterna, vilket undviker avbrott och möjliggör smidiga driftinsatser.

Vad kan ScandVolt göra för din applikation?

OX Powers batterisystem är miljövänliga och utrustade med LiFePO4 för hög säkerhet. Med det återvinningsbara batteriet från OX Power kan du bidra till en renare värld och dra nytta av optimal återvinning. IP67-klassificeringen gör batterierna vattentåliga och lämpliga för användning under olika förhållanden. 

Direkt, skräddarsydd rådgivning

Ange önskad spänning (Volt) och önskad kapacitet (KWh) i konfiguratorn så kontaktar vi dig.

Baserat på de värden du har angett rekommenderar vi ett komplett anpassat energilagringssystem.  Gå till formuläret här! 

Kategorier
Handla
Information