Produkten har lagts till i varukorgen!
Svenska

 

Energilagring för Elbilar: Framtida Hållbar Mobilitet

Utmaningarna i samband med övergången till elbilar blir allt mer påtagliga, och enligt Paris-avtalet är det ett mål att göra hela fordonsflottan klimatneutral till 2050. För att uppnå detta mål är det nödvändigt att säkerställa en stabil elförsörjning, även med en övergång till huvudsakligen förnyelsebara energikällor. Energilagring i kombination med förnybar energi, såsom solceller eller vindkraft, framstår som en lönsam och hållbar lösning.

Lagra Energi för Elbilsladdning: Med en solcellsanläggning har möjligheten att ladda elbilen hemma blivit mer ekonomiskt fördelaktig. Utmaningen uppstår när anläggningen producerar mest el mitt på dagen när man sällan är hemma. Energilagring i batterier möjliggör lagring av överskottsenergi under dagen för att sedan ladda elbilen på kvällen eller natten, vilket ger en optimal användning av solenergin.

Elförsörjning och Utmaningar med Elbilsladdare: Ökande antal elbilar och el-lastbilar medför en utmaning för elbolagen när det gäller att leverera höga effekter när många laddar samtidigt. Detta skapar problem med överbelastning, särskilt vid populära laddningstider. Energilager blir avgörande för att eliminera strömspikar och effektivisera laddningstiden för alla användare, särskilt vid parkeringsgarage och laddstationer längs europavägar.

Snabbladdning och Rolleavlastning: Förändringen av traditionella bensinmackar till laddstationer för elbilar är oundviklig. När stora fordon som lastbilar kräver snabbladdning, blir energilager avgörande för att undvika överbelastning av elsystemet. ScandVolt erbjuder energilager från OX Power och bekymmersfri elbilsladdning från Charge Node, vilket möjliggör:

  • Boosta snabbladdare för att kapa strömspikar: Genom att använda energilager kan snabbladdarna optimeras för att hantera snabba laddcykler utan att skapa strömspikar.

  • Stötta elnätet med stödtjänster under övrig tid: Energilager kan användas för att stödja elnätet genom att tillhandahålla tjänster under perioder när laddning inte sker, vilket bidrar till att jämna ut belastningen och skapa en stabil elförsörjning.

Vad kan ScandVolt och Charge Node göra för din applikation?

OX Powers batterisystem är miljövänliga och utrustade med LiFePO4 för hög säkerhet. Med det återvinningsbara batteriet från OX Power kan du bidra till en renare värld och dra nytta av optimal återvinning. IP67-klassificeringen gör batterierna vattentåliga och lämpliga för användning under olika förhållanden. 

Direkt, skräddarsydd rådgivning

Ange önskad spänning (Volt) och önskad kapacitet (KWh) i konfiguratorn så kontaktar vi dig.

Baserat på de värden du har angett rekommenderar vi ett komplett anpassat energilagringssystem. Gå till formuläret här!

Kategorier
Handla
Information